onsdag 13. februar 2013

Rugbriks - No Knead


Og som jeg har skrevet tidligere: No Knead er genialt, og denne gangen har jeg bakt rugbriks med linfrø.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn



Dette trenger du til 10 - 12 briks:

  • 300 g hvetemel
  • 100 g sammalt rug fin
  • 100 g sammalt rug grov
  • 50 g linfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss brunt sukker
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4 dl vann

Bland alt til løs deig, dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken natta over.

Hell deigen på et bakepapir som er dekt med mel. Ha mel på hendene og brett mel inn i deigen fra alle kanter til den kan håndteres litt mer. Det trengs ikke så mye mel før deigen er litt mindre klissete å holde på med.
Flat ut deigen til en firkantet leiv, skjær denne i 10 - 12 jevnstore firkanter som du legger på stekebrett.

La heve under klede i 1 time.

Sett i kald ovn, sett ovnen på 220 grader, og stek i ca. 20 - 25 minutter.


Avkjøl på rist:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake