onsdag 2. januar 2013

Grovbrød


Grove brød helt uten hele korn eller frø som er veldig enkle å lykkes med.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:

  • 600 g hvetemel
  • 800 g sammalt hvete fin
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 ss rapsolje
  • 10 - 10,5 dl lunkent vann

Bland alt sammen og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie og klede, og hev 1 time.

Bak ut 3 brød, legg disse i godt smurte former (1,5 liter), dekk med klede og etterhev i 1 time.

Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i 40 minutter.

Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake