mandag 10. desember 2012

Klibrød med rug helkorn


Jeg vil at brødet jeg spiser til daglig skal inneholde så mye fiber som mulig, og selv om noen forsøk på grove brød blir heller mislykkede, så hender det at resultatet blir riktig så bra også, slik som med disse, halvgrove.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
 

 
Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:
 
Dag 1:
 
  • 100 g kruskakli
  • 50 g ssamfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 100 g helkorn rug
  • 1 liter kokende vann
 
Bland det tørre, hell over det kokende vannet, bland godt sammen og dekk ollen med plastfolie. La denne stå på kjøkkenbenken til neste dag.
 
 
Dag 2:
 
I blandingen fra dag 1 tilsettes:
 
  • ca. 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
 
Bland deigen sammen og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. For hånd ca. dobbelt så lenge.
 
Dekk bollen med plast og hev i 1 time.
 
Bak ut 3 brød, legg disse i godt smurte 1,5 liters former, og etterhev i 45 minutter.
 
Stekes ved 190 grader i 30 - 40 minutter.
 
Avkjøl på rist.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake