søndag 15. april 2012

Rugbrød med solsikkefrø


Her i huset spiser vi en del brød, og det begynner vel også å bli ganske tydelig at det er rugbrød som er favoritten. Disse er bakt med enkel surdeig, og jeg har funnet oppskrifta i boka Nybakt - Marit Røttingsnes Westlie



Dag 1:

  • 3 dl siktet rugmel
  • 1 dl sammalt rug grov
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl kald kulturmelk

Bland siktet rugmel, sammalt rugmel og tørrgjær i en bolle. Ha i kulturmelken og bland alt raskt sammen. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken i 12 - 24 timer.

Dag 2:

  • 16 - 18 dl hvetemel
  • 4 dl siktet rugmel
  • 2 dl sammalt rug grov
  • 2 dl sammalt hvete fin
  • 1/2 dl sukker
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • Resten av tørrgjæra fra dag 1 (totalt 1 pose)
  • 7 dl kulturmelk
  • 1 dl vann
  • Surdeigen fra dag 1

Bland hvetemel, siktet rugmel, sammalt rug, sammalt hvete, sukker, solsikkefrø, salt og tørrgjær i en bolle. Varm kulturmelk og vann til 37 grader, og hell i det tørre. Tilsett surdeigen fra dag 1, og elt godt, i ca. 7 - 8 minuuter med kjøkkenmaskin.

Dekk bollen med et klede og hev i ca. 1 1/2 time til dobbel størrelse:


Bak ut 3 brød, og legg disse i 2 liters former:


Etterhev i ca. 45 minutter til dobbel størrelse:


Stek ved 200 grader i ca 35 - 40 minutter

Avkjøl på rist:

1 kommentar:

  1. Ser fristende ut. Baker mye brød så nye oppskrifter er alltid velkomne.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake