Dette trenger du til 9 ciabatta'er:
- 500 g hvetemel
- 1/4 ts tørrgjær
- 1 1/2 ts salt
- 4 dl vann
Bland hvetemel, gjær og salt sammen i en bolle. Tilsett vann og rør til du har en klissete deig:
Dekk til deigen med plast og la den stå på kjøkkenbenken 12 - 18 timer.
Etter ca. 18 timer ser deigen slik ut:
Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir:
Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger.
Del deigen i 3 og strekk delene ut i 3 «pølser»:
Del hver av «pølsene» i 3 biter, så like i størrelsen som mulig. Form stykkene forsiktig med hendene (du vil trenge litt mel på hendene), de kan gjerne se litt rustikke ut. Sett de på et bakebrett dekket med bakepapir:
Dekk de med klede og etterhev i 1 time.
Ciabattaene skal bli
lysebrune og høres hul ut når du banker de på undersiden:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.