søndag 8. april 2012

Ciabatta - No knead





Dette er første gangen jeg prøver meg på no knead brød, og etter jeg fant oppskriften på Ciabatta på bloggen Mat på Bordet, måtte jeg bare prøve :o)



Dette trenger du til 9 ciabatta'er:

  • 500 g hvetemel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1 1/2 ts salt
  • 4 dl vann

Bland hvetemel, gjær og salt sammen i en bolle. Tilsett vann og rør til du har en klissete deig:


Dekk til deigen med plast og la den stå på kjøkkenbenken 12 - 18 timer.


Etter ca. 18 timer ser deigen slik ut:


Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir:


Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger.

Del deigen i 3 og strekk delene ut i 3 «pølser»:


Del hver av «pølsene» i 3 biter, så like i størrelsen som mulig. Form stykkene forsiktig med hendene (du vil trenge litt mel på hendene), de kan gjerne se litt rustikke ut. Sett de på et bakebrett dekket med bakepapir:


Dekk de med klede og etterhev i 1 time.


Sett de i kald ovn, sett ovnen på 220C og stek i 25 - 30 minutter.

Ciabattaene skal bli lysebrune og høres hul ut når du banker de på undersiden:


Avkjøl på rist:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake