lørdag 10. mars 2012

Ciabatta


Ciabatta er italiensk og betyr tøffel, og så vidt jeg har skjønt så er det pga av fasongen på disse saftige og gode små brødene. Det tar nesten et døgn før de er ferdige, og de er absolutt verdt ventetida :o)



Dag 1:
  • 210 g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 2 dl kaldt vann
Bland hvetemel og tørrgjær godt sammen, tilsett vannet og rør godt sammen til en tykk røre:


Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet natta over.


Dag 2:

Deigen har begynt å heve i løpet av natten:


Ha deigen i en bakebolle sammen med:
  • 270 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 dl lunkent vann
  • 2 1/2 ss olivenolje

Bland godt sammen, og elt deigen i ca 5 minutter (med kjøkkenmaskin, for hånd litt lengre)
Deigen blir ganske løs, og det skal den være:


Dekk bollen med plast og et klede og sett til heving i 2 - 3 timer.
Etter 3 timer heving ser den slik ut:


Bak ut 8 små brød, disse kan godt være litt ujevne i fasongen, siden det er kjennetegnet til ciabattaen:


Etterhev under klede i 1 time, de har da blitt dobbelt så store:


Varm stekeovnen til 275 grader, sett ciabattaene midt i ovnen og senk temperaturen til 250 grader.

Stek i 10 minutter.


Avkjøl på rist:


Lykke til :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake