lørdag 18. februar 2012

Prinsessekake


Denne oppskriften har jeg funnet inne på hjemmesiden til Jane Mysen, som er aller mest kjent for bokseriene "Utvalgt av Gudene", "Barn under månen" og "Flammedans", alle serier som jeg anbefaler på det varmeste. 

Jeg har endret litt på oppskriften ettersom jeg ikke hadde kardemomme og rosiner i huset.




Detter trenger du til deigen:

  • 75 g margarin
  • 2 1/2 dl melk
  • 25 g gjær el. 1/2 pose tørrgjær
  • 60 g sukker
  • 500 g hvetemel

Smelt margarinet, tilsett melken og la blandingen bli ca 37 grader.

Ha gjæren i en bolle, hell melk-margarinblandingen over og rør til gjæren har løst seg opp.

Bland mel og sukker, bland dette med væsken og elt til en glatt og smidig deig.

Sett deigen til heving i 30 - 40 minutter.


Mens deigen hever kan du lage fyllet:


Til fyllet trenger du:

  • 50 g temperert margarin
  • 2 1/2 dl vaniljekrem
  • 1/2 ts kanel
  • 3 ss sukker

Rør alle ingrediensene til fyllet godt sammen:


Etter 40 minutter har deigen hevet til dobbel størrelse:


Kjevle 1/3 av deigen til en rund leiv, og legg denne i bunnen av en rund springform på 24 cm:


Smør et lag av vaniljekremfyllet på bunnen:


Kjevle resten av deigen til et rektangel:


Smør på resten av vaniljekremfyllet:


Rull deigen sammen til en pølse:


Skjær ca. 12 - 14 like store biter av rullen.

Legg en bolle i midten av formen:


Fordel resten rundt i ring:


La kaken etterheve i 30 - 40 minutter, til omtrent dobbel størrelse:


Stek ved 200 grader, nederst i ovnen i ca 35 minutter.


Ta kaken ut av formen og avkjøl den på rist:


Når kaken er helt avkjølt, ha på melisglasur:

1 kommentar:

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake